dinsdag, mei 31, 2005

MOOIE PLATENHOES #10


Labels:

SPELENDE KINDEREN VEROVEREN DE STRAAT

RIJSWIJK - Een kwart miljoen kinderen kunnen woensdag veilig buiten spelen in de bijna 2000 straten die dan zijn afgesloten voor de 16e nationale straatspeeldag. Samen met verkeersveiligheidsorganisatie 3VO willen ouders en kinderen de aandacht vestigen op de verkeersonveiligheid in hun buurt.
Betty en Frommel gaan een stukkie rijden. We gokken op 36 hits.

SCHIIIIIILLLLLLDDDDDDEEEEERRRREEENNN


Dit doen die schilders bij mij thuis volgens mij ook de hele dag. Een beetje naar de meisjes kijken ipv een beetje kwasten. De buitenboel wordt van een nieuw verflaagje voorzien. Daar gaat mijn bezwaar tegen mijn huursverhoging. Maar alles beter als bruin natuurlijk. Het wordt wit. Zie ik bij de buren verderop. Bij mij is er nog weinig van te zien. De 4e week dat er zowel voor als achter een steiger in mijn tuin staat, maar veel verschil zie ik nog niet. En zo heel veel raam en deurkozijn heb ik toch ook weer niet. Vandaag gaat er eindelijk wat gebeuren. De ramen en deuren moeten namelijk open vandaag. Ik blij dat ik ook nog wat vriendvolk zonder baan heb, anders had ik er nog 2x een ochtend voor vrij moeten nemen ook. Maar ach wat klaag ik. Had ik een koophuis gehad dan had ik het zelf moeten doen.

maandag, mei 30, 2005

FROMMEL IS EEN MIETJE

Ik een beetje trots zijn op de Parijsreis van vorige zomer. Is er de een of de ander dude die gewoon naar Spanje is gereden. En nog slechter voorberied en met nog minder kennis van zijn Puch. Leest u maar. Adriaan petje af!!! Alleen stom dat je je Puch weer verkocht hebt. Hoe heb je dat nou kunnen doen? Zonnesteek opgelopen in Spanje? Ik ben niet alleen een mietje. Ik ben ook jaloers.

WEET U WAT WE DOEN?

We doen woensdag gewoon die stokbroden na.

zondag, mei 29, 2005

VANDAAG BESTAAT NIET

Weet u wat, we spreken wat af. We spreken wat af over vandaag. Vandaag was namelijk zo'n dag dat ik bij het opstaan al wist dat het nooit meer wat zou worden met vandaag. Vandaag bij het opstaan had ik daar dus last van. En het kwam uit. Goed, ik heb nog een uurtje of 4 te gaan vandaag, maar ik weet het nu al. Vandaag is niks, was niks en zal ook niks meer worden. Vandaag is een dag om snel te vergeten. Vandaag is een dag dat zelfs de maandag van morgen gewenst is. We spreken af dat vandaag niet bestaan heeft. Althans voor mij dan. Misschien heeft u wel een hele fijne vandaag gehad. Maar daar heb ik dus niks aan. Voor mij gaan we vandaag dus gewoon vergeten. U zal ook nooit tegen mij over vandaag beginnen. Ik zal niet weten waar u het over heeft. Vandaag bestaat immers niet. Lang leven morgen.

ROCK 'N' ROLL FEET


The Marked Men

zaterdag, mei 28, 2005

KIJK...


...die sukkel loopt zo met zijn tas vol op die paal.

donderdag, mei 26, 2005

GAAN DAAR WAAR DE MEISJES ZIJN


Dan ben je wat aan het rondsurfen door wat garagelabelsites, stuit je op bovenstaande hoes. The Fevers. Die nederlandse band ken ik helemaal niet, dacht ik nog. Dat is niet zo vreemd, want het is helemaal geen nederlandse band. Ze komen gewoon uit de usa. Uit San Jose om precies te zijn. Waar komt die titel dan toch vandaan. Dat vraag ik me nu nog steeds af. Dat wil ik dus weten. Daar ga ik weer niet van kunnen slapen. Niet van de band zelf. Dat vind ik niet zo heel veel soeps. Beetje langzaam. Beetje slapjes. Beetje zeikerige zang. Beetje zoals dit. Maar toch. Mooie titel.

FROMMEL KOOPT EEN PLAAT


Ik begrijp er zelf ook niets van. Staat dit opeens in mijn collectie. Zo koop je een stuiter de stuiter plaat van SOAD zo koop je een kauwgom de kauwgom plaat van de Sugababes. Waarom? Waarom niet. Natuurlijk is het volkomen aan elkaar gejat. Maar beter goed gejat dan slecht verzonnen. En deze jatpartij is gewoon uitgemond in een zeer aanstekelijk moppie top40 pop. En dat laat ik niet staan voor 9 euri. Ik stuiter de rest van de avond door de kamer mezmerizend over een stelletje engeltjess.

FROMMEL ZEGT: RISICO VAN HET VAK

DEN HAAG - Twee Nederlandse militairen in Afghanistan zijn donderdag lichtgewond geraakt toen hun voertuig ernstig beschadigd raakte door een explosie langs de kant van de weg. Het is volgens Defensie nog niet duidelijk of het gaat om een doelbewuste aanslag of dat de militairen over een mijn zijn gereden.

woensdag, mei 25, 2005

FROMMEL LEERT EEN NIEUWE TAAL

Tsjongejonge wat ben ik aan het hoesten de laatste paar dagen. Ik blaf de hele dag en nacht door. Blaffend sta ik op en blaffend ga ik naar bed. Vanochtend zei de hond van de buurman me gedag en wees mij op een grammaticale misser.

dinsdag, mei 24, 2005

MOOIE PLATENHOES #9



"No"

No I don't believe in Jesus Christ
My mother died of cancer when I was 5
No I don't believe in religion
I was forced to go to church, I wasn't told why
No I don't believe in the police force
Police brutality isn't a dream
No I don't believe in the system
Cos Nothing it does makes sense to me
Don't worry you'll get over it
You'll grow up, you'll calm down
Another youth, another fashion
You'll get over it, you'll calm down
You don't really mean what you say
You've had too much to drink
Don't be so full of hated
It's not as bad as you think
No I don't believe in what you say
You're just part of what I despise
Yes you're part of the fucking system
I ain't blind, I can see your lies
Cos the system thrives on ignorance
What the public don't know, they can't reject
In the face of you all I stand defiant
The rest of the people, they wanna forget

Labels:

VREEMDE BOODSCHAPPEN IN MIJN SPAM

Ook op mijn werk ben ik helaas niet helemaal spamvrij. Het rare van al die spam is dat je het eigenlijk voor lief neemt. Het is er en je stoort je er niet eens meer echt aan. Overdag vliegen de penisenlargements mij dus ook om de oren. Normaal gesproken pleur ik die dingen meteen weg, maar vandaag bleef mijn blik er op eentje hangen. Een grotere tampeloerus aanbieding. Het opende nog met de gebruikelijke prietpraat als:
"My girlfriend loves the results, but she doesn't know what I do. She thinks it's natural" -Thomas, CA.
En:
"I've been using your product for 4 months now. I've increased my length from 2" to nearly 6" . Your product has saved my sex life." -Matt, FL
Wat er daarna echter volgt. Volgens mij is het een soort code voor een geheimgenootschap. Leest u maar:
It isn't their fault; I flew over the wall, returned Rob That cannot make them look any uglier, I'm sure, and it is my opinion they will soon renew the attack What made them fly away? asked Dorothy The fact is, he added, hastily, as he noted the President's frown, I have come to save the Republic; and I haven't much time to waste over a bundle of Frenchmen, either The President seemed surprised
Ik ben puzzled.

maandag, mei 23, 2005

FLIPPEREN

Deed eerst de VVD al HEEEEEEEEEEEEEL erg dom (in navolging van Balkje te Margraten trouwens) door de holocaust erbij te halen en het spotje daarna net zo hard weer in te trekken, nu loopt Joschka Fischer (de voorheen linkse rakker die zich in het kader van de macht in een pak hees) opeens te blaten dat het verwerpen van de constitutie (lees nee zeggen tegen de europese grondwet) het nationalisme zal aanwakkeren. Voor het gemak (en bij gebrek aan argumenten) haalde hij hierbij, tussen neus en lippen door, de oorlog in de Balkan van begin jaren 90 maar even aan. Beste ja-predikkers. Mag ik nu een argument horen wat wel onderbouwd is en waar geen misbruik van ellende uit het verleden bij gehaald wordt?
Even tussen mijn neus en lippen door. Zou ons Zalm(pje) nog hebben meegedaan aan het wk flipperen afgelopen weekend?

SYSTEM OF A DOWN-MEZMERIZE


Nee, er staat geen Chop Suey op. Moet dat dan? Ja, er staat een rare eend in de bijt op, Radio/Video van spijkerharde metal naar ska/reggae/hoempa deuntjes. De nieuwe System Of A Down stampt gewoon weer lekker kneiterhard door de speakers. Dat is best fijn als je in je eentje op kantoor zit tijdens de avonddienst. Ik hou helemaal niet zo van metal. Eigenlijk. Maar ja is SOAD wel een metal band? Ze worden wel eens op dezelfde lijn gezet als Korn of Limp Bizkit, maar wie dat beweerd is niet goed bij zijn hoofd. Limp Bizkit gaat maar om 1 ding en dat is Fred zo vaak mogelijk geneukt krijgen. Korn is stiekem een stelletje relifanaten weten we ondertussen. SOAD is naar mijn bescheiden mening (sinds wanneer heb ik een bescheiden mening?) een band apart. Mooiste songtitel? This Cocaine Makes Me Feel Like I'm On This Song en zo klinkt dat nummer ook. Beetje vreemd alleen dat het hoesje verkeerd en om open gevouwen moet worden. Dat zal wel te maken hebben met deel 2 van de ceedee die komend najaar zal verschijnen. Ik verwacht een soort van verzamelband/doos/ding om ze beiden in te stoppen. Stuiter ik nu nog ff vrolijk verder en verder en verder en verder. Het gaat laat worden vannacht.

SUNDAY EVENING PUNKROCK EVENING



Dat was me weer een fijn potje genieten gisteravond in de plaatselijke kneip Swaf. Altijd goed voor een bandje op zondagavond. Meestal niet veel soeps, maar zo nu en dan... Zo ook gisteravond. De plaatselijke Sack-O'-Woes hadden weer een maandje of 6 niet in Swaf gespeeld dus werd het weer tijd. Zeker als er een band als de Columbian Neckties het naprogamma verzorgd. Sack-O'-Bob leek wel boos zo hard sloeg hij op zijn potten en pannen. Sack-O'-Nielsch zijn nieuwe versterker moest nog duidelijk aan hem wennen en piepte en kraakte dat het een lieve lust was. Sack-O'-Joost basste ondertussen onverstoorbaar voort af en toe wegdromend naar de stekkerblokken die aan de mur hingen. En zowaar heel onverwachts kregen we nog een nieuw nummer om ons oren ook. Luisterend naar de illustere titel "nieuwe". Vlot daarna bestegen de Neckties het podium met heren en dames toilet om ons te vergassen met een fijne pot garagepunkrock in de beste New Bomb Turks traditie. Mijn hemel dat stoomde en stoomde maar door. Een bar vol visite en niet weg te krijgen al dat volk. Zelfs de mensen die toch echt na de Sack-O's weg zouden gaan bleven toch maar hangen om dit geweld te ondergaan. Gaat het zien die Columbian Neckties. Het werd ze door de dames zelfs vergeven dat ze hun shirts uittrokken en door de gehele kroeg dat ze de al 3500x gehoord en heel erg flauwe grap "so you are from Hoorn, so you are horny people" maakten. Wel fijn dat je dan de dag erna (vandaag dus) avonddienst hebt en lekker uit kan slapen.

zaterdag, mei 21, 2005

ANIME TEEVEE


Je blijft je af en toe verbazen over de treurbuis. Zo hebben we hier een zender op de kabel die RobTV heet. Vast een egotrip van de oprichter die naam, maar ze zeggen dat het staat voor Regionaal Omroep Beheer TV. Dat bedoel ik dus. De oprichter/eigenaar heet dus gewoon Rob en kon niets beters verzinnen als afkorting voor... RobTV is zo'n zender die je maar beter links kan laten liggen. Slaapverwekkende amateuristich oopgenomen progamma's als, Op Spreekuur bij de Dierenarts, RegioEnzo of Kerk in Beeld. Stuk voor stuk het kijken niet waard en dan ook nog om de zoveel minuten onderbroken door een reklame van de plaatselijke tegelzetter of kaasboer om de hoek. Mijn rechterduim zapt er iig altijd vlug voorbij. Dat wilde hij net ook doen. Zenden zo opeens een moddervette japanse manga anime uit getiteld Soultaker. Op RobTV. Het is dat ik niet van manga anime hou anders zou ik gaan kijken.

KAN IEMAND FROMMEL VERTELLEN

Waarom die flipperlul van een Gerrit Zalm altijd overal mee weg lijkt te komen.

vrijdag, mei 20, 2005

1 JAAR FROMMELEN


JE HEBT MENSEN EN JE HEBT POTLODEN #1

Ingezonden brief uit de Volkskrant van 19-05-2004.

Trainingspak

Een vriend van mij maakte onlangs een wandelingetje door het mooi Amsterdam. Langs een van de grachten waren werklieden bezig een boom om te zagen.Een paar omstanders bemoeiden zich ermee, dat dat zo toch allemaal niet kon en of er wel een kapvergunning voor verleend was.
Een forse vrouw van achter in de veertig in blauw-roze trainingspak en een miniscuul hondje in haar kielzoog wist ook wat: "Het ligt allemaal aan de allochtonen". Het viel even stil, maar toen zei mijn vriend dat alle aanwezigen blank waren, en hoe zij dat zag, de bemoeienis van de allochtonen met het kappen van deze boom. "ja, dat weet ik ook niet", zei de vrouw, "maar het is goed dat je het tegenwoordig allemaal wel kunt zeggen".

Je hebt mensen en je hebt potloden. I rest my case.

Dat schreef ik vandaag een jaar geleden als eerste stukje op frommel.blogspot.com. We zijn een jaar verder. We gaan nog wel een jaartje door.

donderdag, mei 19, 2005

R.I.P. 25 JAAR + 1 DAG


Gister was ik van soches 07:00 tot bijna middernacht van huis. Ik ben van de weeromstuit helemaal vergeten stil te staan bij het 25 jarige jubileum van Ian Curtis zijn dood. 18 mei 1980 hing hij zich op in zijn woning aan de vooravond van zijn amerikaannse doorbraak tournee. Gesloopt door depressies en epilepsieaanvallen. Vanavond zal er dan ook in huize Frommel alsnog de hele avond alleen maar de vrolijke meestampers, carnavalskrakers en zonnige zomerhits van Joy Division door de speakers klinken.

NIEUWE KINDERFILM


Vanaf vandaag draait Revenge Of The Sith in de bios. Daar ga ik dus niet echt iets positiefs over zeggen. Begrijp me niet verkeerd hoor. Frommel is echt wel een Star Wars fan. Heus wel. Maar dan wel van de eerste twee delen. Deel 4 en deel 5 dus. A New Hope en vooral The Empire Strikes Back. Daarna was het wel gedaan met deze cyclus. Deel 3, wat dus deel 6 is was nog wel te pruimen, maar hier werden die knuffelbeertjes, de Ewoks al geintroduceerd. Een beetje een kleine kinderen paaier. Werden ook nog twee tenenkrommende kinderfilms met deze teddy's gemaakt trouwens. Toen was het een jaar of 15 stil en leek het afgelopen. Helaas vond meneer Lucas dat hij toch nog drie nieuwe delen moest maken. Deel 1, 2 en 3 dus. Zo werden wij net voor de eeuwwisseling getracteerd op The Phantom Menace. Een kinderfilm. Met een jochie van 9 in de hoofdrol. Erger was het karakter Jar Jar Binks. Een geanimeerd wezen die de komische noot moest zijn maar dat probeerde met slappe humor en eigenlijk alleen maar ergenis opwekte. En dan heb ik het nog geen eens over het verschrikkelijke acteer prestaties van Natalie Portman. Lucas vond iemand die nog slechter kan acteren en gaf die de rol van het 9 jarige jongetje als 19 jongetje in Attack Of The Clones. Het 5e deel. Deel 2 dus. Star Wars. Frommel is wel fan, maar dan wel van de eerste twee delen. Deel 4 en 5 dus. Die andere 4 kinderfilms hadden van mij achterwege kunnen blijven. Overigens ga ik natuurlijk het lkaatste deel, deel 3 dus, wel zien. Dat dan weer wel. May the force be with me!!!

woensdag, mei 18, 2005

VROLIJKE BUSCHAUFFEUR

"Dames en heren mag ik u voordat u uit deze mooie bus stapt nog even snel heel veel arbeidsvreugd en veel liefde en geluk wensen op deze tropische zonnedag."

Dat doet je goed als je kop nog vol slaap zit ;-)

dinsdag, mei 17, 2005

IK ZIE U ZONDAG



columbian neckties-takeaway

CORNE DEEL TWEE

Ik kreeg een reactie in mijn mailbox van meneer van Dis van de firma Remax die mijn huis wel wilde verkopen (zie zaterdag 14 mei, dat is 2 postjes naar beneden).

Bedankt voor uw reactie.
Ik kan het bestandje niet openen.

Corne van Dis

Ik stuurde echter geen bestandje maar een link naar deze site. Ik heb de tekst dus maar even voor Corne gekopieerd en naar hem toe gemaild. Wat mij opvalt is dat meneer van Dis een stuk minder vriendelijk is geworden. Geen vriendelijke groeten meer, geen geachte Frommel. Dit doet Frommel vermoeden dat Corne het stukje wel heeft gelezen en niet helemaal pleased is. Frommel wacht af en houdt u op de hoogte.

maandag, mei 16, 2005

IEMAND NOG EEN BIERTJE?


zaterdag, mei 14, 2005

GEACHTE MENEER VAN DIS


Bovenstaande kaart kreeg ik een paar dagen geleden op de deurmat. Achterop stond het volgende:

Hoorn, mei 2005

Geachte heer/mevrouw,

Onlangs heb ik ************* (de straat waarin ik woon) 20 in de verkoop gekregen en ik heb de woning in 1 dag verkocht. Hier wil ik u van op de hoogte stellen.

Aan deze verkoop heb ik verschillende woningzoekenden overgehouden, die op zoek zijn naar een woning bij u in de buurt. Dus denkt u erover te gaan verhuizen of weet u iemand met verhuisplannen, neem dan gerust contact met mij op.

Voor een kosteloze waarde-indicatie van uw huidige woning of een vrijblijvende verkoopgesprek kunt u mij zes dagen per week (ma t/m za), ook 's avonds, een afspraak met mij maken.

Ik verneem graag van u hoe ik u van dienst kan zijn.

Met vriendelijke groet,
RE/MAX Hoorn makelaars

Corne van Dis
Uw persoonlijke makelaar

Hierbij mijn antwoord:

Geachte meneer van Dis,

Wat ontzettend fijn voor u dat u binnen 1 dag een huis in mijn buurt weet te verkopen. Gefeliciteerd zou ik willen zeggen. U zal u vak verstaan, hoewel ik daar aan twijfel. Dat zit namelijk zo. U heeft een huis verkocht waar u schijnbaar weinig vanaf weet. Had u namelijk wat meer van het huis en dan voornamelijk de buurt waarin het staat geweten, dan was u op de hoogte geweest dat deze buurt voor een heel groot gedeelte uit huurwoningen bestaat. Zo ook het huis waar ik in woon en bovenstaande kaart op de mat plofte. Ik kan dus wel een afspraak met u maken voor een vrijblijvend verkoopgesprek en misschien wel een verkoopdeal met u maken, maar ik denk dat de woningstichting dit niet op prijs zal stelen. Zij zijn namelijk eigenaar van mijn huis en niet mijn bank. Een kosteloze waarde-indicatie heb ik ook niet nodig. Die krijg ik namelijk elk jaar van dezelfde woningstichting en gemeente bij het vaststellen van weer een fijne jaarlijkse aanslag. Ik gun het u dat u trots bent op uw werk, maar wilt u die trots voortaan beperken tot een verjaardagsfeestje van familie of vrienden en daar mij en mijn deurmat niet meer mee lastig willen vallen?

vrijdag, mei 13, 2005

PUCH DEEVEENEE


Op de 1 of andere manier stuitte ik bij de laatste 2 optredens van de Sack-O'-Woes telkens weer op Puch. Bij de Melkweg aangekomen stond er een Puch voor de deur. In Hellevoetsluis aangekomen stond er een Puch op het terrein. Op de terugweg tijdens het R-'N'-R vreten bij de BP vond ik bovenstaande DVD. Zou te koop moeten zijn bij de Free Record Shop en de V&D, maar niet in Hoorn dus vindt Frommel hem wel langs de A20. Ik was gelukig met mijn nieuwe aankoop. Tot ik hem in de deeveedeespeler stopte moet ik bekennen. Wat een kolere film zeg. Wat ik er op aan te merken heb? Heeft u even? Het is amateuristisch gefilmd dat ten eerste. Het zit warig in elkaar. Het wordt een documentaire genoemd, maar is meer een soort van korte filmpjes kiezen uit een menu. Af en toe een effectje over het beeld. Sommige stukjes eindigen met een nergens toe dienend stukje geinterviewde op zijn/haar muziek instrument. Het doet een beetje thuis hobbyen op de peecee aan.

"In deze film ziet u de vele historische beelden,achtergronden,
interviews en natuurlijk de Puch en Tomos-liefhebbers van toen en nu,
afgewisseld met de muziek uit deze periode."

Aldus de aanprijzing op de doos. Historische beelden? Waar? Amper 1 oude Puch reklamefilm komt voorbij. Verder af en toe een flard van beelden van vroeger. Muziek uit die periode? Nadat je in het keuzemenuutje een itempje hebt gekozen klinkt er een soort van metal of een op je zenuwen werkend dancenummertje. Puchliefhebbers van toen en nu? Wel een heel beperkt groepje dan. Waarom alleen een paar beelden van kauwe klauwen? Waarom niet op meerdere meetings gefilmd? Waarom geen aandacht voor Puchrijders als bijvoorbeeld de jongens en meiden uit Oosterhout of Zeeland? Frommel vind het maar een beperkt filmpje. Hij had er in ieder geval en hoop meer van verwacht. Wilt u dat ik er een aantal sterren bij zet? 2 out of 5 dan. Meer kan ik er niet van maken.

donderdag, mei 12, 2005

EVEN GEEN NEW YORK PIZZA

Frommel had afgelopen weekend trek in een thuisbreng pizza'tje. Dan bel ik dus de New York Pizza scootertjes. Een fijne zelf samengestelde pepperoni en beef pizza met dunne bodem. Extra kaas en flink wat knoflook. Dat gaat er altijd wel in. Na een krap half uurtje ging de deurbel en werd de pizza afgeleverd. Mooi snel en ik had razende honger dus ik zag het wel zitten. Tot ik de doos zag. Mijn eetlust was meteen verdwenen.
Wel een toepasselijke naam voor dat radio dingetje van Mental Theo. The Creepshow. Al had het misschien beter The Biggest Creep In The World Show kunnen heten. Ik bestel even geen pizza meer bij de mannen en vrouwen van New York. Doe ik dat weer wel, dan informeer ik eerst of er alweer een andere doos omheen zit.

woensdag, mei 11, 2005

DE GROOTSTE BELG

In Belgie zijn ze begonnen met de verkiezing van de grootste belg aller tijden. Frommel zet zijn geld op Pim Fortuyn.

R.I.P. MARTIEN PERVERT


Vorig jaar zette hij achter zijn potten en ketels de kantine van camping Zeeburg helemaal op zijn kop tijdens de laatste Nozemmeeting. Stoelen gingen omver, mensen zakten door tafels, biervaten stroomden leeg. Zojuist lees ik op teletekst dat afgelopen zondag de drummer van Beyond Lickin' is overleden. Hij ging naar bed met hoofdpijn en werd getroffen door een hersenbloeding. Martien werd slechts 45. Frommels medeleven gaat uit naar zijn gezin, familie, vrienden en mede Lickers. Het is stil in Pernis.

dinsdag, mei 10, 2005

MEDISCH DAGBOEK

Frommel ligt al sinds zondagavond laat te bibberen tijdens zweetaanvallen en te mierentieten terwijl hij bijna bezwijkt onder de hitte in zijn lijf. Dit afgemaakt met een scheel trekkende hoofdpijn. Onder de wol luidde het advies. En dat doe ik dus al een dag of 2. Beetje slapen, hoesten, zweten, water drinken, een beetje teevee zappen en af en toe een belletje met mijn lief. Wij hopen dat wij morgen weer enigzins op ons benen kunnen staan.

maandag, mei 09, 2005

GEACHTE MEVROUW VERDONK

MADRID - Bijna 700 duizend illegale werknemers in Spanje krijgen een werk- en verblijfsvergunning. Dit bleek dit weekeinde bij het verstrijken van de termijn van het grootste generale pardon uit de Spaanse geschiedenis.

Gedurende drie maanden konden illegale werknemers met een arbeidscontract en een blanco strafblad een verblijfsvergunning aanvragen. De teller stond zaterdagavond op 691.059, en zal, zo is de verwachting, uiteindelijk boven de 700 duizend uitkomen. Ecuadoranen (21procent) voerden de lijst aan, gevolgd door Roemenen en Marokkanen. Ruim 40 procent van de aanvragers is vrouw.

Misschien een goed idee voor onze (slechts) 26000 uitgeprocedeerde asielzoekers? En dat is geen vraag, trut!!!

vrijdag, mei 06, 2005

5 FIJNE MP3TJES ZOMAAR TUSSENDOOR

ray daytona and googoobombos-arizona
bbq-outta my mind
reigning sound-time bomb highschool
the monroes-come on out
digger and the pussycats-sergi

KING USZNIEWICZ AND HIS USZNIEWICZTONES


Laat mij u op deze doordeweekse vrijdag voorstellen aan de allerslechtste band aller tijden. King Uszniewicz And His Uszniewicztones. Een 11 zielen tellend combo onder leiding van tenorsaxofonist King Uszniewicz. Verder bandleden luisteren naar illustere namen als, Logjam Lurch Patterson, Shub "Soul Daddy" Bloontz of bijvoorbeeld Fuzzy Q Lower. Ergens in 1973 liep Cub Koda (van Brownsville Station, u kent ze wel...) een bowling alley (brentwood lanes detroit's best in bowling) binnen en zag daar in de bar (the orbit room) dit combo spelen. Zijn oren vielen zo'n beetje van zijn hoofd af. Nog nooit had hij zo'n slechte band gehoord. Nog nooit hoorde hij de ene na de andere hit zo door de mangel gehaald worden. Hemeltergend valse vocalen, 2 of hooguit 3 noten tellende solo's op saxofoon en gitaar, elk nummer in dezelfde E noot gespeeld en compleet langs elkaar heen spelende bandleden. Die zijn dronken, stoned of hebben een slechte avond dacht hij. Niet dus. Ze klonken altijd zo. Hij besloot ze te gaan opnemen en daar dank ik hem 30 jaar later op mijn knietjes om. Norton bracht eind jaren 80 begin jaren 90 namelijk 3 platen van deze opname sessies uit. Ik heb er 2 in mijn collectie staan en zoek nog naar de 3e (Twistin' And Bowlin'). Wie hem weet te staan wordt dan ook verzocht mij dat te melden. Toen in 1979 de bowlingbaan afbrandde, nam King U. onstlag bij zijn daytime job verhuisde naar een andere staat en er werd (helaas) nooit meer iets van hem vernomen. Ik heb me rot gezocht, maar helaas geen MP3 op het net gevonden. U moet me dus maar geloven en het met bovenstaande hoes doen.

AZ-SPORTING 1-2 3-2

Portugezen zijn wat voetbal betreft net duitsers.

donderdag, mei 05, 2005

FROMMEL HAD 30 APRIL OOK EEN KRAAMPJE


STAAT U OOK EVEN STIL BIJ HET VOLGENDE

Gister heeft u waarschijnlijk, allemaal op uw eigen manier, stil gestaan bij de slachtoffers van oorlogsgeweld. Vandaag viert u misschien dat ons land 60 jaar geleden bevrijd werd. 2 dagen in het teken van de oorlog. 2 dagen waarin we herdenken hoe verschrikkelijk het was. 2 dagen waarin elkaar zeggen dat zoiets nooit meer mag gebeuren. Nooit meer oorlog. Nooit meer vervolging van bevolkingsgroepen. Hartstikke mooi hoor, maar staan we ook stil bij waar we op dit moment mee bezig zijn? Doe uw oren open en hoor de rassenhaat groeien en aanzwellen. Doe uw ogen open en zie de groeiende onverdraagzaamheid. Ga naar buiten en voel de groeiende haat op straat. Het is godverdomme pas 60 jaar geleden en nu al zijn mensen vergeten dat ze riepen dat het nooit meer mocht gebeuren. Nooit meer oorlog. Nooit meer vervolging van bevolkingsgroepen. Doe uw ogen open en zie de haat jegens anderen. Sla uw krant open en lees dat de grootste oorlogsmisdadiger van de 21e eeuw op bezoek komt. Kijk het journaal en zie uw vrijheid krimpen door nieuwe wetsvoorstellen. Luister naar de radio en u hoort de bommen ontploffen. Nooit meer oorlog? Hebben we er ooit zelf in geloofd? Dachten we echt dat we konden vergeten dat de mens in wezen een slecht en onverdraagzaam en egoistisch ikke ikke ikke monster is?

PSV-MILAN 0-2 3-1

Italianen zijn wat voetbal betreft net duitsers.

dinsdag, mei 03, 2005

MAANDVERBAND TEGEN TANDPLAK


Heeft u hem al gezien? Die reclame van al die vrolijk huppelende en dansende "mooie jonge" mensen. Die dan opeens in hun zak graaien en een soort van condoom om hun vinger schuiven en hier mee langs hun tanden wrijven. De Oral-B Brush-Aways. Een hartstikke handig ding voor als je even geen tandeborstel bij je hebt. Dan koop je toch een pakkie kauwgom. Is nog 4x zo goedkoop ook. Frommel gelooft er helemaal niets van. Dit moet wel een grap zijn. Hij wacht dan ook geduldig op het moment dat de grappenmaker die dit, in een waarschijnlijk dronken bui, bedacht heeft op de televisie verschijnt om alle mensen die dit product werkelijk aangeschaft hebben eens flink uit te lachen. Brush-Aways. Dat klinkt als een maandverbandje. Als Always of Alldays. Het lijkt ook best wel op een maandverbandje. Kijkt u maar:

NIET NAAR TALPA?

Volgens mij gaat Jack Spijkerman helemaal niet meer naar Talpa. Ik zag hem vandaag namelijk in een douane pakkie op schiphol in de bus stappen. Mij benieuwen wanneer hij dat bekend gaat maken. Dat hij zich toch heeft bedacht en meer ziet in een carriere als douanier. Of was het misschien dan toch zijn broer? Of zus?

maandag, mei 02, 2005

SACK-O'-BALD


Ik vrees dat de Sack-O'-Woes zich toch enigzins zorgen moeten gaan maken over het publiek dat zij trekken. Zo liepen er zaterdag tussen al het alto volk opeens 3 vroeg kale mannen rond. Waarvan er 2, zie foto, een aantal nummers hevig hoofdknikkend stonden te schudden. Geachte kalende mannen. Het nummer heet geen Baby I'm Born Bald. Het heet Baby I'm Born Old. Luistert u maar:

sack-o'-woes-baby i'm born old

zondag, mei 01, 2005

GELE ROKERSVINGERS


Of wilde u beweren van niet?

HEFTIG WAKKER WORDEN


Bloody Sunday. Misschien niet de ideale film om te kijken na het net wakker worden, maar absoluut een must see. Een heftig aangrijpend document over de zondag 30 januari 1972, Derry, Noord-Ierland. De handheld manier van filmen en de rauwe montage doen je voelen alsof je er midden in staat. Zeer overtuigende rol van James Nesbitt. Absoluut een must see, mar doe dat dan niet als je net wakker bent is mijn advies. Frommels afkeer van het leger is weer wat gegroeid.