donderdag, februari 21, 2008

ADVENTURES IN DRINKING

Deel 1.

Hoe ik er bij kwam dat het nog best met mij ging op het moment van naar huis gaan is mij achteraf een groot raadsel. Achteraf pas en niet op het moment zelf, omdat ik pas achteraf hoorde hoe ik het feest geeindigd was. Op dat moment ging het volgens mijzelf nog best met me. Ik was zo helder als een bergbeekje. Die tien kilometer naar huis fietsen was een appeltje eitje van de bovenste plank. Twee vingers in de neus en rond die trappers.

De man met de blauwe knieen weet me keer op keer voor de poorten van de hel weg te slepen. De poorten van de hel die op mij af worden gestuurd in de vorm van twee dichterbij komende witte lichten. "Wat moeten die klote auto's ook op het fietspad?", roep ik in de donkere nacht over de weilanden. Die auto's die horen thuis op de niet verlichte provinciale doodrijders slinger weg.

De provinciale doodrijders slinger weg waar ze gewoon op rijden. Ik heb er alleen ook mijn fietspad van gemaakt op mijn onverlichte racefiets. Ik fiets nog steeds in ontkenning zo helder als een bergbeekje. Van het slingerfietspad maak ik bochten die helemaal niet naar rechts gaan, maar naar links. Of andersom.

Waar ik niet de weg op fiets rij ik gevaarlijk dicht langs de prutsloot rechts van mij. Ik parkeer mijn racefiets frontaal tegen een boom die niet van wijken wenst te weten. "Omkappen die kolere dingen!", schalt er over de weilanden. Ik vervolg mijn weg en opeens is het donker nog donkerder dan het een seconde geleden al was.

Een blackout. Hoe kan dat nou? Ik ben zo helder als een bergbeekje. Een bergbeekje. Water. Nat. Ik ben nat. Het donker is weer gewoon donker. Mijn racefiets is mijn racefiest. Alleen ik zit er niet op. Ik lig in de prutsloot die net nog rechts van me was. Nu is er rechts mijn racefiets en een slootkant met daar achter een weiland. Links nog een slootkant en het fietspad waar ik mij op zou moeten bevinden.

Met behulp van de blauwe knieen man weet ik mij weer op dat fietspad te begeven. In mijn trappers is alleen geen millimeter beweging meer te krijgen. Het is pikdonker en onmogelijk om te zien wat er aan de hand is. Het is ergens begin februari. Ik ben zeiknat. Het kwik vindt 1 graad warm genoeg en ik moet nog 8 kilometer lopen.

Bij de eerste straatlantaarn 4 kilometer verder, die ik bereik met slechts 7 keer over mijn fiets struikelen, zie ik wat er aan de hand is. Mijn ketting heeft zich vast gezet tussen de tandwielen en de spaken van het achterwiel.

Ik fiets naar huis. Ik neem een lauwe steeds heter wordende douche, plak wat pleisters op mijn handen en ellebogen, gooi mijn kapotte broek weg en zet een bak koffie waar je een stuk vanaf kunt snijden. Als ik om 3 uur in de middag wakker word is het tijd om naar het cafe te gaan.

Labels:

11 Comments:

Blogger Polle said...

Ik zeg maar een ding: jajajajajajajaja (en dan heel snel achter elkaar)
(maar verder is er best een zinnig gesprek met jou te voeren als je een paar biertjes op hebt hoor ;-))

10:44 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Volgens mij ken ik die sloot. Alleen heb ik mijn fiets er toen gewoon in laten liggen.

11:36 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

pff, wat een avontuur,
gelukkig was je wel weer gewoon op tijd voor het café... ;)

12:01 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

@polle. toen niet is mij achteraf wel eens verteld :-)
@jj. ik heb hem niet gevonden.
@gewebkijk. eigenlijk was ik te laat want het cafe ging om 3 uur open. ik moest nog zeker een minuut of 10 fietsen :-)

1:40 p.m.  
Blogger rolandow said...

Ben zeer benieuwd naar de andere delen :-)

3:45 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

@rolandow. met 20 jaar alcohol drinken ervaring zitten er nog wel wat verhalen in de koker. oftewel wordt vervolgd.

12:12 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Sounds like my life.

3:11 p.m.  
Blogger jack of hearts said...

De kroegbaas en ik zijn blij dat je het overleefd hebt.

10:48 a.m.  
Blogger karin r. said...

wat mopet jij trots zijn
op jezelf.

ik proost erop.

11:15 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind dit toch wel enge verhalen hoor, het had zo anders kunnen uitpakken, maar gelukkig was dat niet het geval!

12:58 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik deel de mening van She, ook ik kan er enerzijds wel om lachen, maar eigenlijk alleen omdat je het kunt navertellen. Zo gaan die dingen namelijk, voor je het weet ben je er niet meer.

Wat dit avontuur betreft: waarom lieten je vrienden je alleen de deur uit gaan als ze wisten dat je zo ver heen was? Ik zou je eigenhandig naar een veilige plaats gesleept hebben, of je het nu wilde of niet. Of ben jij een doorzettertje wanneer je drank op hebt en kan niets en niemand je tegenhouden?

1:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home