vrijdag, januari 18, 2008

DE VROUWENKONT VERSUS DE BEROEPSKLAGER 1-0

"Je vergeet het weer in Nederland."
"Sorry wat zegt u?"
"Je vergeet het weer in Nederland."
"Ik begrijp niet wat u bedoelt."


"Je vergeet te zeiken over het weer in Nederland", zeg ik tegen de beroepsklager die naast me staat in de trein. Het onderwijs, de files, politiek Den Haag, maar vooral het onderwijs. Het is een ritje van 15 minuten dat hij naast me staat, maar deze zeur, deze ochtendverpester weet in dat minime tijdsbestek alle genoemde onderwerpen uitvoerig te bezeuren. Bezeuren, want er komt geen positief woord uit zijn mond. Nog geen komma of letter die enigzins er op wijst dat de man best plezier in zijn bestaan heeft.

Een ochtendmens ben ik nooit geweest. Het kost mij altijd heel veel moeite om op te staan. Dat ligt niet aan het tijdstip of het uur van slapen gaan. Al lig ik om elf uur al in bed en hoef ik er pas rond tienen uit, ik wil maar een ding en dat is blijven liggen. Ondanks dat het allerbelangrijkste in mijn bed, een vrouw om tegen aan te kruipen en fijn mee te vrijen, ontbreekt is mijn bed de plek die ik niet wil verlaten na het wakker worden. Mijn bed. 's Nachts wil ik er niet in. De volgende ochtend wil ik het nooit meer verlaten.

Ik deel u bovenstaande mede om u aan te geven dat ik als ik in de trein naar mijn werk zit dus ook niet in mijn allerbeste doen ben. Een kop die nog half slaapt. Een lichaam dat nog opgestart moet worden. De Kiosk koffie draagt daar niets positiefs aan bij. Doe mij maar een treinrit van drie kwartier en mijn krant en het komt vanzelf goed.

Ik ben niet de enige die zich zit te ergeren aan meneer z(e)(u)urpruim. Om mij heen zie ik er meer. Je er van afsluiten, Frommel. Ik weet het. Het volume van de man is alleen nogal niet negeerbaar. Vooral de school waar hij als docent werkt krijgt er zwaar van langs. Het is niet goed of het deugt niet en alles gaat of is fout. Het beleid is slecht, het gebouw een kolerezooi. Die leraar is een lul en de concierge kunnen ze beter opbergen, schreeuwt hij door de overvolle coupe tegen twee leerlingen van de school waar hij werkt.

Ik weet me toch af te sluiten. Ik heb de manier gevonden. Ik denk aan mijn bed. Aan ik in dat bed. Lekker warm onder de dekens. In gedachte word ik wakker. Ik draai me om en voel de warme vrouwenkont naast me liggen. Een mooie warme vrouwenkont waar ik heerlijk tegen aan kruip. De kont kreunt tevreden als ik mijn arm om haar heen sla en haar in haar nek achter haar oor zoen. "Goedemorgen lief. Heb je lekker geslapen?" Een bevestigende kreun. De kont draait zich om en we zoenen. Dit is fijn wakker worden. Met de mooiste vrouwenkont ter wereld. De kont waar ik van hou. Ik hoor de zeur niet meer. Ik moet gaan verzitten.

"Na het wegvallen van Arne Jansen is tot onze grote spijt nu ook Benny Neyman naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. De Nederlandse muziekwereld zal nooit meer hetzelfde zijn."

Labels: ,

13 Comments:

Blogger gewebkijk said...

zijn management ontkent dood benny neyman...

1:42 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat is een gevaarlijke manier van je afsluiten, maar wel een hele aantrekkelijke (behalve dan dat ik liever tegen een man aanlig ;-)).

Enne...Benny schijnt nog in leven te zijn!

1:42 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

@gewebkijk en she. de TELEGRAAF zei dat hij dood is! en ik geloof de telegraaf. oh nee dat doe ik helemaal niet, maar jullie zijn ook wel erg op de hoogte. hahahaha.

2:45 p.m.  
Blogger Mir said...

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/opmerkelijk/articleview/)/components/actueel/rtlnieuws/2008/01_januari/18/opmerkelijk/0118_1250_neijman_niet_overleden.xml

en nu ga ik ff goed lezen ( :

3:51 p.m.  
Blogger Mir said...

ehm.. ik ver**** uw hele pagina zie ik?

3:53 p.m.  
Blogger Mir said...

Goed ik kom hier met een link om even de slimste van de klas te zijn, verneuq de hele pagina en ga dan pas normaal lezen. Mir, je maakt vrienden.

Ben ik toch even blij dat het inmiddels middag is.

*Denk vrouwenkont, denk vrouwenkont*

4:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Haha, de enige echt goede manier om je af te sluiten van zeuren! :D Zo goed afsluiten, dat je moet gaan verzitten zelfs. :P Grinnik.

De zeur moet zichzelf eens terughoren tussen andere gesprekken, misschien merkt hij dan hoe negatief hij is. :)

Jammer dat op de valreep opeens Benny Neyman mijn gedachten ingepropt worden, maar ok, ik vergeef het je. ;)

4:55 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Soms hoor je in de trein iemand zeuren in een voor jou vreemde taal. Je verstaat het niet, maar je weet dat het zeuren is, dat hoor je. Op dat soort momenten ben ik alleen maar blij dat ik die taal niet versta en dat die nutteloze informatie fijn gefilterd wordt zonder dat ik er moeite voor hoef te doen.

Dus wat bij mij altijd helpt als ik weer eens een Nederlands-/Farsi-/Engelstalige zeur als medepassagier heb, is mezelf voorhouden dat ik de taal niet versta. Voor je het weet hoor je alleen maar bla bla bla met een steeds lager wordende volume.

12:58 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ja, altijd liever een vrouwenkont dan gezever en gezeur in de trein.

2:23 p.m.  
Blogger Polle said...

Een vrouwenkont en Benny Neyman in een logje stoppen, dat vind ik gedurfd. Moedig From ;-).

4:39 p.m.  
Blogger jack of hearts said...

Mmm dat Benny Neyman dood is, klopt niet, nog niet tenminste. Zal dat van die vrouwenkont jammer genoeg ook wel niet waar zijn.

9:52 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Knap dat je je ervoor kunt afsluiten. Als ik op mijn werk een zeikerd aan de telefoon krijg of iemand aan mijn bureau heb staan die me het bloed onder mn nagels vandaan haalt, dan kan ik aan rustgevende dingen denken wat ik wil... dan ontplof ik. Zeker voor mijn ochtendkoffie! ;)

4:13 p.m.  
Blogger Michael Minneboo said...

Hm, volgens mij zat ik vandaag met die zeikerd in de trein. Irritant mannetje. Maar verder wil ik er niet over zeuren.

9:01 p.m.  

Een reactie posten

<< Home