woensdag, januari 02, 2008

MONITOR IS COUNTING SHEEP

Monitor is going to sleep. Monitor is going to sheep. Monitor is counting sheep. I should be counting sheep. I should be going to sheep. I should be going to sleep.

Schapen tellen mijn grootste ontkenning. Sleep is the enemy mijn motto. Ik haal een doos lucifers uit de keukenla en stut mijn oogleden. Opblijven is het doel. Geluidsloze tv. Muziek zacht op de achtergrond. De gedachten in mijn hoofd. Verder niets dan stilte. De stilte van de nacht. Een deken van donker over de stad. In de verte knettert een brommer richting bed.

De zon schijnt door een kier in de gordijnen. Het is nog vroeg, maar ik spring vol energie mijn bed uit. Een opfrissende douche. In t-shirt en onderbroek zet ik koffie. Thee voor haar. Ik kook twee eieren. We hebben de hele dag nog voor ons.

Een borrel voor me op tafel. Een brandende sigaret in de asbak. Ik kijk uit het raam naar de slapende straat. I Am Legend. Ik draai me om en kijk verveeld naar de platte seks op het scherm. Fantasieloos masturbeer ik een slap orgasme.

De oven pingt de croissants klaar. De thee en koffie dampen. Ik serveer op bed. We kijken elkaar aan en ze zegt wat ik in haar ogen lees. Een erectie klopt in mijn onderbroek. Het ontbijt kan wachten. We vrijen de dag in.

De lucifers stutten mijn ogen. Boven roept mijn bed. Boven in mijn koude slaapkamer. "Kom Frommel. Kom slapen." Mijn koude bed. Niemand om het warm te maken. Alleen de kat.

Plop, zegt de beugel Grolsch.

Labels:

6 Comments:

Blogger Maurice said...

"Plop, zegt de beugel Grolsch" Hahahahaha. Zo herkenbaar !

6:43 a.m.  
Blogger Polle said...

Vandaag kroon ik je tot Koning Associatie. Mooi gedaan hoor.

9:30 a.m.  
Blogger jack of hearts said...

Pas maar op dat jouw lijfspreuk niet Plopperdeplop wordt.

11:12 a.m.  
Blogger FROMMEL said...

@jack. in godesnaam spaar me.

2:26 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

nee frommel, jack heeft een punt hoor! En ik lees in je log ook niets over 2 stuks fruit en 2 ons groenten, laat staan de verplcithe 2 liter water per dag!

Je zorgt toch wel goed voor jezelf hè? ;)

Voor de rest: proost en blijf ze zo schrijven.

4:08 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Aaah, de schrijnende eenzaamheid, gelardeerd met stemmige nachten. Eén plop lijkt me niet te volstaan.

Mooi geschreven.

1:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home