dinsdag, augustus 12, 2008

THE MOON (BEAUTIFUL)


Na half twee in de nacht. De nacht. Mijn lief. Mijn favoriete deel van de dag. Dat in mijn leven de zon schijnt betekent (gelukkig) niet dat jij er niet meer bent. Je zal er altijd zijn. Mijn favoriete dagdeel. Ik hou van jou, de nacht.

De zon schijnt, maar is even ver weg. De zon straalt in een gat van niets net over de grens. De stralen rijken tot hier in mijn, op een lamp na, donkere woonkamer. Een fles bier voor me op tafel. Swans door de speakers. Een brandende sigaret in de asbak. Een brandende sigaret ja, want hier is het donker. Gitzwart is de nacht en The Burning World is een passende soundtrack.

Niet omdat het donker is in mijn hoofd. Passend, omdat het muziek is die bij de nacht past. Omdat ik hou van de nacht. Zelfs als jij er niet bent. De nacht is van mij. It's a love affair. Diep in de nacht alleen.

Echt is waar het om gaat. Niet alleen in het zijn. Ook in het er zijn. Jij bent er. In ieder cel. Iedere ademhaling ademt jouw naam. Ook nu alleen in de nacht. Met een fles bier voor mijn neus en een brandende sigaret (ondertussen) in mijn mond. Een brandende sigaret ja, want hier is het donker. Gitzwart is de nacht en The Burning World is een passende soundtrack.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jij kunt schrijven Frommie!

Houden zo !

Maurice

12:50 p.m.  

Een reactie posten

<< Home