dinsdag, februari 01, 2005

ROOD MET ZWART HOOFD

Sinds een maand of 3 blondeer ik zoals u heeft kunnen lezen mijn haren weer. Jaren niet gedaan. Jaren niet geverfd ook. Jaren met mijn eigenste peper en zout haar rondgelopen. Dat was voorheen wel anders. Jaren loop ik nu ook al met een kort geschoren kop rond. Lekker makkelijk. Dat was vroeger ook wel anders. Vele kapsels hebben mijn hoofd gesierd en ontsierd. Nog meer kleuren hebben die haren gehad. Het hele regenboog spectrum heb ik door de jaren heen wel in mijn haar gesmeerd. Van brandweerauto rood naar rose, groen, paars, blauw, lila, zwart en wat al niet meer. Nu ben ik nogal eigenwijs en ben ik dat ook altijd geweest. Op al die tubetjes, pakjes, potjes en flesjes met haarverf staat een tijd aangegeven hoe lang je de verf moet intrekken. Daar nam ik dus geen genoegen mee. Wat nou 3 kwartier. Dan is de verf vast nog niet helemaal uitgewerkt denk ik dan. Ik liet het dus gerust een uurtje of 2 trekken. Zo gebeurde het eens dat M. en ik nog posters op de muren van de stad moesten plakken terwijl wij net een pot paars in onze hanenkammen hadden gesmeerd. Geen probleem. Met onze kop vol haarverf als een enge ziekte togen wij met met een emmertje behangplak en een rol posters door de stad. Dat hele plakwerk eindigde daarbij ook nog eens in het cafe waar wij een paar uur aan de bar zaten uit te leggen wat er met ons aan de hand was. Dieper paars is het nooit meer geworden dat haar. Het meest heftige was veel vroegerder toen ik nog een getistte bos haar op mijn hoofd had en deze altijd blauwzwart verfde. Ik had de boel in mijn haar gesmeerd en dat voor de verandering eens 4 uurtjes laten intrekken. Nu moet u weten dat ik nogal kan kliederen met dat verfen. Toen ik de smurrie uiteindelijk uit mijn haar waste had ik dan ook allemaal zwarte vlekken op mijn voorhoofd zitten. Met een washandje en wat zeep deed ik een vergeefse poging de vlekken te verwijderen. De van beneden gehaalde dreft mocht ook niet helpen. Ik begaf mij naar zolder en probeerde of wasbenzine dan wel het gewenste resultaat zou hebben. Niet dus. Net zo als de terpentine en de kwastenreiniger. Niets hielp. Het werd alleen maar erger. Er begon iets in de huid van mijn voorhoofd langzaam maar zeker te jeuken. Alle troep die ik ondertussen op mijn hoofd gesmeerd had begon een doodleuke chemische reactie uit te voeren. Snel dook ik onder de douche maar het kwaad was al geschied. Een week lang liep ik met zwarte en rode vlekken op mijn kop rond.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Whoehaha. Arme Frommel: destijds niet op de hoogte gesteld van die uberhandige truck met de uiercreme? (huismerk DA-dorgist roelde)

Tikky

10:22 p.m.  
Blogger begt said...

je bent wel heel erg retro aan t worde hoor, met dat opnieuw beginnen met verven. in smstaal staat [:-( voor "wat een kapsel"...

11:22 a.m.  

Een reactie posten

<< Home