donderdag, januari 27, 2005

ENGELAND PART 5 DE PLAATJES


Een trip naar Engeland is natuurlijk niet compleet zonder het aanschaffen van wat lastig verkrijgbare punkplaatjes. Die vind je daar namelijk wat makkelijker. En goedkoper ook. Zo vond Sack-O'-Joost een aantal jaren geleden in een nietszeggend gat, op het platteland, op een zondagochtend om een uurtje of 11 zowaar een aantal Dickies singeltjes. Frommel kocht ook wat platen. Een fijne ceedee vol voetballiederen bijvoorbeeld. Ook de ceedee versie van Germfree Adolescents van de X-Ray Spex. Met daarop wat bonustracks. Ruwe mixen van een aantal van de nummers die precies hetzelfde klinken als de gewone versies + een weergave van de Live At The Roxy elpee. Maar vooral het oplettende oog van Sack-O'-Joost zorgde er voor dat Frommel met 3 fijne 7 inches thuis kwam. Zo staat er nu in de kast Banana Splits van de al eerder genoemde Dickies te pronken. Op geel vinyl natuurlijk. Maar de andere 2 dat zijn de ware juweeltjes. Zo is daar Snuff Rock van Alberto Y Lost Trios Paranoias met daarop de fijne hit Kill en het geweldige Snuffin' In A Babylon. Blijken bij thuiskomst de labels nog op de verkeerde kant geplakt te zijn. Wahoe!!! Nummer 3 is echter de parel op de kroon. Where's Captain Kirk? van Spizzenergi. Al jaren willen hebben en na mijn aanschaf spontaan geoefend in de nacht van zaterdag door de Sack-O's en zondag onder wild gejoel van het aanwezige publiek ten planke gebracht. Nu vertelde Rich een mooi verhaal over deze plaat. Er waren er een 80.000 van verkocht vroeger, maar over zo'n lange periode dat de band er eigenlijk nooit veel geld aan over had gehouden. Totdat de telefoon ging en de manager van het net doorgebroken bandje REM melde dat zij een coversingle van het nummer gingen uitbrengen. Er werden vele gaten in de lucht gesprongen. Eindelijk zou de knip rijkelijk gevuld worden. Helaas het bleek om een kadootje voor de fanclubleden te gaan en de single werd in een oplage van 1000 uitgebracht. U weet wat u te doen staat. Bel Rough Trade op (hoesje vermeld 01-727-4312) en smeek met z'n allen om een heruitgave zodat de mannen van Spizz ook weer eens een biertje kunnen gaan drinken.

5 Comments:

Blogger Jeroen Vedder said...

Mooi verhaal over Spizz!. Iets soort gelijks overkwam de Damned toen Guns & Roses het nummer New Rose coverde op een van hun LPs. Hele band in juich stemming, alleen bleek dat gitarist Brian James het nummer al jaren eerder op zijn naam had laten registreren. Het leverede hem een boerderij in Frankrijk op. De rest van de band slijt zijn dagen in het punk-schnabbel circuit. En nee, ze zijn geen vriendjes meer...

11:08 p.m.  
Blogger FROMMEL said...

thanx. dat is er ook 1 om te onthouden.

11:11 p.m.  
Blogger begt said...

en meneer Spizz zelf liet zich ook niet onbetuigd door elk jaar van naam te veranderen met de band: van Spizz energi werd het eerst Atletico Spizz en daarna gewoon the Spizzles. Daar zal ie toch ook wel wat ex-bendeleden mee geroyeerd hebben.
maarrr, mee eens: Kirk is en blijft een ijzersterk singletje! Kwiek 78 coverde het ooit ook al...

8:54 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Paul said...Dat lijkt mij nu een goed plan.

11:02 a.m.  
Blogger FROMMEL said...

kwiek 78 lieve lezertjes is een tijdelijk punkcover combo van de heren van de Sack-O'-Woes.

11:16 a.m.  

Een reactie posten

<< Home