maandag, juni 26, 2006

PURE HELL-NOISE ADDICTION


Zojuist besteld bovenstaande (achterkant van de hoes) ceedee Noise Addiction van Pure Hell.

Opgericht in 1974 in Philadelphia als Pretty Poison bestaande uit Stinker (Kenny Gordon) vocals, Chip Wreck (Preston Morris III) gitaar, Lenny Steel (Kerry Boles)bass, en Spider (Michael Sanders) drums. En said to be de eerste all black punkband. In ieder geval lekker foute leren broeken en op latere foto's nogal metal uiterlijk. Verhuisden in 1975 naar New York, veranderden hun naam in Pure Hell en traden op met illustere namen als New York Dolls, Wayne County and the Electric Chairs, The Dead Boys, The Stimulators, Richard Hell, The Germs, The Nuns en The Cramps. Verzorgden ook verschillende voorprogamma's voor Sid Vicious toen die het lam van de dope solo probeerde na het splitten van de Sex Pistols.

In 1978 deed de band een tour door de UK waar ze speelden met o.a. de UK Subs. Tijdens deze tour kwam hun enige single These Boots Are Made For Walking/No Rules uit die volgens de overlevering de engelse top 40 haalde. Maar dat zal wel net zo waar zijn als dat ze de eerste all black punkband waren. In dat zelfde jaar namen ze ook een elpee op. Die kwam alleen nooit uit. Tot nu dan. 28 jaar later. Op Welfare Records. Binnnkort door mijn speakers.

Pure Hell-Noise Addiction
Pure Hell-No Rules
Wellfare Records site


En ja dat is een swastika ja. Dat was toen heel gewoon mocht u daar niet thuis in zijn.

1 Comments:

Blogger Jeroen Vedder said...

Het is maar dat U het weet, maar Pure Hell speelde in de tijd van die U.K. tour ook in Nederland. Alhier in Utrecht gebeurde dat op uitnodiging van het Utrechts Studenten Corps (die eerder reeds de Boys naar de domstad brachten)! Ik ken iemand die nog dagelijks een drumstokje van Pure Hell met een weesgegroetje te gemoed treed! En nee, ik was er niet bij... (de Boys heb ik wel gezien en dat maakt mij nog altijd zeer vergevings gezind naar wat voor ballen gedrag dan ook!).

1:06 a.m.  

Een reactie posten

<< Home