dinsdag, augustus 30, 2005

PREVENTIEF VERDACHT?

Oh oh oh wat voel ik mij veilig in Nederland sinds gisteren. Vooral op Schiphol ben ik mijn leven zeker en maak ik mij nergens meer zorgen om. Gisteren was ik nog te kwaad om er iets over te schrijven. Vandaag ben ik er nog steeds kwaad over. Wat overkwam mij dan?
Ik stapte gisterochtend nog redelijk slaapdronken uit de trein op Schiphol Plaza. Met een stuk of 250 mede-forensen. Bij de roltrap stonden aan beide kanten 2 mannetjes van de marechaussee opgesteld. Iedereen mocht hen gewoon passeren. Totdat ik op mijn kissies en met mijn vale vagepunkbandshirtje voorbij liep. Spreekt u nederlands meneer? Werd mij gevraagd. Ja waarom? Was mijn antwoord. Ze wilden mij preventief fouileren. Moet dat? Ja dat moet meneer. Het is ook voor uw veiligheid dat wij preventief fouileren. Ik wilde weigeren, maar er werd mij al snel duidelijk gemaakt dat ik dan mee kon komen. Daar stond ik dus met mijn armen omhoog. Ik keek om mij heen en zag dat die kantoorpikken in pak en stropdas gewoon door mochten lopen, maar dat die ene meneer die er toch best wel een beetje buitenlands uitzag ook tegengehouden werd. Mijn opmerking daarover werd niet gewaardeerd. Het was overigens een fouilering van lik me pik. Mijn kontzakken werden niet eens bevoeld. Toen ze klaar waren werd ik bedankt voor mijn medewerking, waarop ik hen toebeet dat het onder protest gebeurd was. Nogal boos duwde marechaussee no.3 mij daarop een brief in handen waarin stond hoe ik bezwaar kan aantekenen.
The people of the netherlands want a safer country. Openede de brief. Pleur op. Hebben we een onveilig land dan? Ik voel me helemaal niet onveilig in nederland. Ik voel me eerder bedreigd door alle ophitsende praat over dat we ons onveilig moeten voelen. Ik voel me ook helemaal niet veiliger door dit soort kutacties, want ik voel me dus sowieso niet onveilig. Ik doe niet mee aan die angst. Ik kijk wel uit. Ik voel me ook zeker niet veiliger als er weer een hele stoet marechausse mannetjes met volle bewapening, dat is dus met een joekel van een mitrailleur in hun klauwen in de hal van schiphol staan en dat gebeurd steeds vaker. Ik voel me er alleen maar onveiliger door. Juist door hun aanwezigheid. Ik word altijd in redelijke mate agressief van die bewapende mannetjes in de hal. Rot op. Het is hier geen legerstaat. Rot op. Ik had moeten weigeren.

7 Comments:

Blogger Maurice said...

Frommie, ik word er ook altijd tussenuit gehaald. Omdat ik vaak een kale kop en ongeschoren uit zie.
Het is gewoon die fucking media die ons steeds op de kast willen krijgen. Maar ik zit in een stilzwijgend verzet. Ik vind het zwaar kut dat wij er steeds uit worden gepikt.
De politie kan beter modepolitie heten. Als je er op een dag niet uitziet, dan hang je en friemelen ze in je zakken. De hufters!

Gelukkig heb jij er wel wat van gezegd. Bedankt Frommie

1:52 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

En voortaan in een apart vakje in je tas: De op scherp staande muizenval!

gr Herald

9:15 a.m.  
Blogger carolien said...

grr! net als die keer dat we niet mochten zitten wachten op het centraal station.

haha. jij bent ook zooooo verdacht! je maakt zelfs mij een mogelijke terreurverdachte. oke destijds dachten ze dat we junkies/prostitueees waren. hehehe. geloof ik

niet te geloven.

11:43 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

bah bah.

11:53 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Na deze "subversieve en opruiende tekst" kan ik maar een ding zeggen.

Neem volgende keer de andere roltrap! zoniet neem een handdoek en zonnebrand mee voor je verblijf op Guantanamo Bay....

2:34 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Voor de volgende keer dan... en laat ons dat weten.

5:45 p.m.  
Blogger begt said...

verrassend is t allemaal niet, from, dat het preventief fouilleren zich uiteraard richt op de "verdacht uitzienden" en de "buitenlanders".

Iedereen moet "Land of Plenty" gaan zien, hek toevallig net over gepost!

12:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home