vrijdag, april 01, 2005

FROMMEL WILDE NET LID WORDEN

LOMMEL/BRUSSEL - De Belgische justitie heeft een gerechtelijk vooronderzoek ingesteld naar het Nederlandse sektepaar Cees en Agnes L. van de Rehobothkerk. Oud-leden van de beweging beschuldigen het koppel van machtsmisbruik.

Justitie in Hasselt deelde dat vrijdag mee. De zaak kwam aan het rollen toen de Kempische Volle Evangelie Gemeente, zoals de beweging officieel heet, zich wilde aansluiten bij het Verbond van Vlaamse Pinkstergemeenten (VVB). Dat is de vereniging van door de Belgische overheid erkende pinkstergemeenten in Vlaanderen. Toen het verbond de werkwijzen van de kerk onderzocht, deden meer dan honderd oud-leden hun beklag over de beweging.
(de pinkstergemeente dat is toch ook een sekte?)

Tweeling (en dit is zo'n verhaal waar je mij wakker voor mag maken)

Zo zou het Nederlandse paar hebben geprobeerd een in de moederschoot gestorven tweeling opnieuw tot leven te wekken. "De moeder werd tijdens de gebedsdienst naar voren geroepen terwijl Agnes en Cees L. de dode baby's in haar buik opnieuw tot leven riepen. Wekenlang speelde het tweetal voor God", aldus een getuige vrijdag in de Gazet van Antwerpen. (geniale gekken dus, 3 hoeratjes voor Agnes en Cees)(en L. zal dan wel voor lulhannes staan)

Het duo L., van oorsprong afkomstig uit Zwijndrecht, begon in 1983 met hun Kempische Volle Evangelie Gemeente Rehoboth in Eersel, vlak onder Eindhoven. Begin 2004 verhuisde het kerkgenootschap naar het vlak over de grens gelegen Lommel, waar het in september van dat jaar een nieuw kerkgebouw betrok. (een soort belastingvluchtelingen dus)

Het echtpaar L. was niet bereikbaar voor commentaar. (goh wat een verrassing maar weer)