maandag, september 06, 2004

TERSCHELLING 2004



Het is een saai stuk weg. Zo van Hoorn naar Harlingen. Eerst al bovenstaande saaiheid boven Medemblik. En dan moet je de afluitdijk nog. Je valt er bijna van van je Puch. Maar we haalden het. Johan en ik. Ruim zelfs. Dat kan van Hape niet gezegd worden. Die had zich verslapen en raakte in Emmeloord verstrikt in omgedraaide wegwijzerbordjes. Hij kon nog net met zijn Puch over de inlaatklep van de boot springen. Nog geen seconde binnen of we vertrokken. Dat kon niet gezegd worden van Hans die zaterdag de 1e boot wel mistte en zich toen 5 uur lang in Harlingen heeft moeten vermaken met blikjes bier uit de snackbar.



Overnachten deden wij op de ruigste camping van Terschelling. De Appelhof. Er stonden wel 3 tenten. Waaronder bovenstaand exmplaar van ons. U ziet. Zelfs met wat missende onderdelen als altijd belangrijke stokken zijn Johan en Frommel ware tentopzet kampioenen. Het leek wel een aangespoelde walrus. 's Avonds vermaakte wij ons in Midsland waar de hele kroegenstraat was vergeven van Rock and Roll bandjes.



De toertocht. Ons eigenlijke doel van de reis. Begon nogal slaapverwekkend. Een tempo dat de 20km per uur nauwelijks overschreed. Ik viel bijna van mijn brommer af en mijn 1e versnelling voldeed. Er werden gelukkig genoeg terrassen aangedaan waaronder 1 op het strand en alhoewel wij niet meededen met de pot hoefde wij ons bier en de gezinsverpakking borrelhapjes niet af te rekenen. Het terras bezoek verhoogde gelukkig ook de snelheid naar een positieve hoogte en voerde ons zelfs dwars door een fietsenwinkel heen. Helaas ging het plan om met z'n alleen de Wyb binnen te rijden niet door. Na een uit eten hap moest er weer van wat bandjes genoten worden. Niet voordat wij nog even een bezoek brachten aan de Sting van Terschelling. Hessel. Wat een kutcafe. We zijn snel weg gegaan voor Hessel zelf zou gaan zingen.



De andere dag huiswaarts. De brommers ditmaal op de boot vastgesnoerd. Op de heenweg hadden wij dit niet gedaan en besloot de Puch van Johan om om te vallen, Betty in zijn val mee te nemen, waarbij zij op een haar na een glimmende splinternieuwe Harley raakte en haar zodoende van een litertje olie ontdeed. In Hoorn nog even geterrast en vandaag waren wij verrot. Volgend jaar weer. En dan met meer Nozems graag. Hint hint.

4 Comments:

Blogger begt said...

mee naar terschelling wilk altijd wel. ik zouder bijna brommertje voor gaan rijden..

5:59 p.m.  
Blogger Maurice said...

Ik heb geen Puch, dus ik heb aardig wat gemist. Die tent was lachen Frommel!

3:05 a.m.  
Blogger karin r. said...

Ik moet zooo lachen om die ene foto bij de tent! LOL

6:32 a.m.  
Blogger FROMMEL said...

alleen de buitentent stond. en soches regende het in de tent.

9:54 a.m.  

Een reactie posten

<< Home