maandag, maart 21, 2005

THE GREATEST DEMOCRACY

WASHINGTON - De Amerikaanse president Bush heeft maandag zijn handtekening gezet onder een omstreden wet die het leven van comapatiƫnte Theresa (Terri) Schiavo uit Florida moet verlengen. Dat maakte het Witte Huis bekend. Maandag stemde, na de Senaat, ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor die wet.
De wet moet er voor zorgen dat Schiavo weer wordt gevoed en dat federale rechters zich weer over de zaak gaan buigen, in plaats van rechtbanken in Florida. Het ligt in de verwachting dat een federale rechter die de zaak oppikt zal besluiten Schiavo weer kunstmatig te gaan voeden. De wetgevende macht wijzigt hiermee direct een besluit van de rechterlijke macht. Vrijdag was namelijk de voeding van Schiavo gestaakt, nadat een rechter in Florida had bepaald dat het leven van Theresa Schiavo na vijftien jaar niet langer kunstmatig zou moeten worden verlengd.
bron nu.nl
Dat ruikt naar totalitaire trekjes voor een land dat zich The Greatest Democrazy On Earth noemt. Een gerechtelijke beslissing, wat stelt dat nou helemaal voor. Die neem je alleen voor lief als je er de verkiezingen mee kan stelen. Toch?
Wilt u als trouwe lezer mij beloven dat mocht ik in zo'n vorm van vegeteren terecht komen dat u dan een kussen op mijn gezicht drukt? Alvast bedankt.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Heee.....je bent weer in de lucht.

4:39 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Aha dat woord zocht ik idd in dit verband: verkiezingen. Dan kan ineens alles inderdaad...

6:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home